вівторок, 28 жовтня 2008 14:00

Франція не виключає війну в Криму

Міністр закордонних справ головуючої в ЄС Франції Бернар Кушнер не виключає повторення грузинського сценарію в Криму.

"Ми всі знаємо, що там роздають російські паспорти. Але це не рішення. Росія збереже під своїм контролем Севастополь до 2017 року - хай веде переговори про те, що буде далі", - сказав він.

При цьому міністр виразив переконання, що Чорне море повинне бути морем миру, а не війни.

"Ви бачили картину в моїй приймальні? Це картина ХІХ століття: Паризький конгрес після Кримської війни. Так от, ми не хочемо відновлення війни в Криму", - сказав Кушнер.

Він відзначив, що є багато "делікатних" питань, проте виразив переконання, що зараз у людей стільки проблем, пов"язаних з фінансовою кризою, що у жодному випадку не можна допускати ще і війни, повідомляє "УНІАН".

Міністр закордонних справ Франції також вважає, що існує небезпека того, що успіх війни в Грузії може підштовхнути Кремль повторити цей сценарій у іншому місці.

"Така небезпека існує. Я не хочу сказати, що таке моє відчуття після зустрічей з прем"єр-міністром Володимиром Путіним, Президентом Дмитром Медведєвим, міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Зовсім ні. Але небезпека існує", - сказав Кушнер.

Зараз ви читаєте новину «Франція не виключає війну в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі