пʼятниця, 27 вересня 2024 19:21

Фінляндія пропонує розмістити новий штаб НАТО за 100 кілометрів від кордону з Росією

Фінляндія пропонує розмістити новий штаб НАТО за 100 кілометрів від кордону з Росією
Фінляндія пропонує розмістити новий штаб НАТО за 100 кілометрів від кордону з Росією. Фото: kapterka.com.ua

Фінляндія пропонує розмістити новий штаб НАТО у місті Міккелі, за 100 кілометрів від кордону з Росією.

"Командування армії Фінляндії в Міккелі було очевидним вибором для розміщення командування НАТО. Об'єднавши ці два місця, ми отримаємо найкращу можливу синергію між координацією нашої національної оборони та координацією оборонних можливостей НАТО", - заявив міністр оборони країни Антті Гаккянен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія оголосила про 25-й пакет військової допомоги Україні

У місті наразі базується командування армії Фінляндії. Створення нового MCLCC у Фінляндії є важливим кроком до посилення стримування та оборони НАТО, зазначив міністр.

"Командування буде планувати, готувати й керувати діяльністю сухопутних сил НАТО в Північній Європі. У мирних умовах MCLCC буде займатися навчанням та іншою діяльністю. У випадку кризи - керувати операціями сухопутних сил НАТО", - додали у Міноборони Фінляндії.

Фінляндія планує збудувати на кордоні з Росією 200 км стаціонарних загороджень уже до кінця 2026 року.

"Ситуація хороша. Цілі, поставлені перед проєктом, будуть досягнуті в строк і в рамках бюджету", - заявив Ерккі Матілайнен у пресрелізі.

У проєкт внесено і деякі зміни: паркан буде на 0,5 м вищим, ніж планувалося, а заввишки - близько 3,5 м. Також мережа огорож буде густішою.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія пропонує розмістити новий штаб НАТО за 100 кілометрів від кордону з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі