середа, 02 вересня 2020 02:50

Facebook видалив три мережі фейкових акаунтів

Facebook видалив три мережі фейкових акаунтів
Мережі фейкових акаунтів діяли в Росії, Пакистані та США. Фото: REUTERS

Компанія Facebook упродовж серпня видалила три мережі несправжніх акаунтів. Вони працювали в Росії, Пакистані та Сполучених Штатів.

Невелика мережа в Росії складалася з 13 акаунтів та двох сторінок, які пов'язані з підконтрольним Кремлю Агентством інтернет-досліджень (IRA), йдеться в заяві компанії 1 вересня.

Мережа від початку концентрувала діяльність на Сполучених Штатах, Великій Британії, Алжирі, Єгипті та інших англомовних регіонах на Близькому Сході та в Північній Африці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook масово видаляє українські фейкові сторінки та облікові записи

IRA, також відома як "фабрика тролів", належить представнику оточення президента Росії Володимира Путіна Євгену Пригожину.

Видалена мережа в Пакистані складалася з 453 акаунтів, 103 сторінок, 78 спільнот та 107 сторінок в Instagram. Ці облікові записи працювали в Пакистані та Індії.

Мережу в США Facebook пов'язує з компанією CLS Strategies – фірмою зі стратегічних комунікацій, що базується у Вашингтоні. Вона складалася з 55 профілів, 42 сторінок та 36 Instagram акаунтів.

Ця мережа фокусувалася на Венесуелі, Мексиці та Болівії.

Сполучені Штати офіційно звинуватили Росію, Китай, а також Іран у зусиллях, спрямованих на дискредитацію політичних сил у США, підрив виборів 2020 року, а також зменшення довіри до демократії в американському суспільстві.

Зараз ви читаєте новину «Facebook видалив три мережі фейкових акаунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі