четвер, 14 вересня 2017 18:16

Європейські країни занепокоєні новим українським законом про освіту

Європейські країни занепокоєні новим українським законом про освіту
Глави Міністерств закордонних справ Болгарії, Угорщини, Греції і Румунії занепокоєні через новий закон про освіту в Україні. Фото: 112

Глави міністерств закордонних справ Болгарії, Угорщини, Греції і Румунії занепокоєні через новий закон про освіту в Україні.

Про це повідомила глава Міністерства закордонних справ Болгарії Екатерина Захарієва.

"Ми, безумовно, стурбовані, і не випадково є спільна ініціатива з колегами з європейських країн, яких можливо торкнеться цей закон. І сьогодні ми підписали лист з міністрами закордонних справ Угорщини, Румунії, Греції та Болгарії до міністра закордонних справ України, у якому ми сигналізуємо про те, щоб цей закон не торкнувся прав меншин і освіти рідною мовою. Ми відправимо такий же лист до Ради Європи та ОБСЄ" - повідомила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У скільки обійдеться реалізація закону "Про освіту"

у свою чергу, українська сторона запевнила, що закон спрямований на зміцнення української мови і не вплине на вивчення європейських мов.

5 вересня, народні депутати ухвалили закон "Про освіту". Законопроект підтримали 255 парламентаріїв. Gazeta.ua виокремила 13 основних нововведень із цього законопроекту.

Зараз ви читаєте новину «Європейські країни занепокоєні новим українським законом про освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі