четвер, 26 листопада 2020 23:06

Європарламент прийняв резолюцію щодо Білорусі

Європарламент прийняв резолюцію щодо Білорусі
Фото: Reuters

У Європарламенті прийняли проект резолюції з приводу порушення прав людини в Білорусі, зокрема вбивства Романа Бондаренка та інших активістів.

За резолюцію проголосували 613 євродепутатів, 41 був проти і 35 утрималися. Документ містить вимогу швидкого, ретельного, безстороннього і незалежного розслідування смерті Романа Бондаренка, а також пов'язаних із протестами смертей Олександра Тарайковського, Олександра Вихора, Артема Парукова, Геннадія Шутова і Костянтина Шишмакова.

Євродепутати також закликали ЄС підтримати міжнародне розслідування злочинів, скоєних режимом Лукашенка проти народу Білорусі.

Водночас, резолюція підтримує рішення Ради працювати над третім пакетом санкцій, спрямованих на фірми й олігархів, які мають зв'язки з Лукашенком у світлі того, що дії, які вживаються ЄС та його країнами-членами досі, є несуттєвими, а також закликає до розширення списку санкцій ЄС.

Документ містить заклик до повного заморожування переказів коштів ЄС для білоруського уряду і контрольованих державою проектів, включаючи позики Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції і розвитку та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруську чемпіонку світу виключили зі збірної за підтримку протестів

У Мінську пройшла церемонія прощання з активістом 31-річним Романом Бондаренком, якого 11 листопада викрали невідомі та завдали несумісних з життям травм.

Як повідомляє видання TUT.BY, провести в останню путь Бондаренка прийшли тисячі людей.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент прийняв резолюцію щодо Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі