четвер, 17 вересня 2020 15:11

Європарламент не визнав Лукашенка президентом Білорусі

Європарламент не визнав Лукашенка президентом Білорусі
Європарламент не визнав Лукашенка президентом Білорусі та вимагає фінансових санкцій. Фото: REUTERS

Європарламент відмовився визнавати Олександра Лукашенка президентом Білорусі після закінчення поточного терміну повноважень і зажадав жорстких, в тому числі фінансових, санкцій проти Мінська, а також щодо громадян, які підтримували Лукашенка.

Про це йдеться в ухваленій у четвер, 17 вересня, резолюції Європарламенту по Білорусі, за яку проголосували 574 парламентарі, 37 висловилися проти, а 82 утрималися.

"Європарламент закликає збільшити фінансування з боку ЄС білоруського громадянського суспільства, заморозивши при цьому будь-які перекази коштів ЄС нинішньому білоруському уряду", - наголошується в повідомленні.

ЄП підтримує мирну передачу влади в країні і визнає координаційну раду білоруської опозиції тимчасовим представництвом людей, які потребують демократичних змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент хоче ввести санкції проти фігурантів розслідувань Навального

Особа, яка виконує обов'язки президента Білорусі, Олександр Лукашенко заявив, що спонтанна самоорганізація суспільства, розвиток так званої революційної ситуації, нелегітимність виборів тощо - все це міфи.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент не визнав Лукашенка президентом Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі