середа, 20 листопада 2019 12:00

Естонія заявила про російську анексію своїх земель

Естонія заявила про російську анексію своїх земель
Росія анексувала 5% території Естонії. Фото:s.err.ee

Росія анексувала майже 5% території Естонії.

Про це написав спікер парламенту Естонії, член Консервативної народної партії EKRE Хенн Пиллуаас на сторінці Facebook.

"Анексія естонських територій нічим не відрізняється від окупації та анексії Криму. Естонія не має територіальних претензій до Росії", але хоче, щоб повернулися "наші" території ", - написав Пиллуаас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вистачає проблем з українцями: Естонія перестала приймати іммігрантів

Таким чином він висловив своє обурення на інтерв'ю директора Другого європейського департаменту МЗС РФ Сергія Бєляєва, опубліковане в понеділок на сайті РИА "Новости".Бєляєв кілька разів назвав "нечинним" Тартуський мирний договір 1920 року.

"Невизнання Тартуського мирного договору, по суті, означає невизнання Естонської Республіки. Це свідоцтво про народження нашої країни і одна з найважливіших основ нашої державності", - написав Хенн Пиллуаас.

Згідно з Тартуським мирним договором 1920 року, укладеним РРФСР і незалежною Естонією, до Естонії відходить частина територій, які нині є в складі Росії. Це частини Кінгіссепського і Сланцевского районів Ленінградської області, а також Печорський край. Естонія не ратифікує російсько-естонський прикордонний договір, оскільки значна частина політичних сил намагається повернутися до кордону, проведеної за Тартуським договором. Росія офіційно вважає цей договір нечинним.

Росія і досі не повернула Естонії 5,2% її території. Проте РФ не планує ані повертати землі, ані відшкодовувати збитки чи обговорювати це питання.Естонія готова чекати вирішення територіальної суперечки так само терпляче, як Японія чекає на розв'язання питання щодо Курильських островів.

Зараз ви читаєте новину «Естонія заявила про російську анексію своїх земель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі