четвер, 31 березня 2022 14:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще один швейцарський банк допомагає росіянам уникати санкцій

Ще один швейцарський банк допомагає росіянам уникати санкцій
CIM Banque – це приватний швейцарський банк із штаб-квартирою у Женеві. Фото: radiosvoboda.org

У Швейцарії вже другий банк дозволяє громадянам Російської Федерації обходити санкції.

Фінустанова CIM Banque дозволяє росіянам оформлювати картки Visa та Mastercard попри свій вихід із Росії, повідомляють "Схеми".

"Банк дає росіянам можливість відкрити мультивалютний рахунок та оформлювати віртуальні та пластикові картки міжнародних платіжних систем Visa/Mastercard. У березні CIM Banque повідомив про припинення роботи в Росії", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія помстилася Швейцарії за запроваджені санкції

Менеджерка банку Катерина письмово підтвердила це журналістам, які звернулися до установи під виглядом клієнтів. Вона також повідомила, що картку Visa/Mastercard можна оформити не лише віртуальну, але й фізичну, щоб потім поповнювати через інтернет-банкінг або через оператора.

Для оформлення росіянам потрібна копія закордонного паспорта, довідка з місця проживання та податковий номер. Після цього треба перерахувати перший депозит у сумі €5 тис. Далі буде "проведена відеоконференція". Розгляд документів, повідомили у CIM Banque, триває від трьох до п'яти днів.

CIM Banque – це приватний швейцарський банк із штаб-квартирою у Женеві, заснований Франческо Синьйоріо у 1990 році. У швейцарському реєстрі Синьйоріо зазначений директором банку, але серед менеджменту є російські прізвища. Банк також має веб-сторінку російською мовою.

Раніше стало відомо, що швейцарський інтернет-банк Dukascopy Bank дозволяв громадянам Росії, яка веде війну проти України, обходити санкції. Він, зокрема, надавав доступ до пластикових чи віртуальних карток міжнародних платіжних систем Visa чи Mastercard, шляхом відкриття мультивалютних рахунків.

17 березня швейцарський інтернет-банк Dukascopy Bank припинив видачу карток Visa та Mastercard резидентам Росії.

Зараз ви читаєте новину «Ще один швейцарський банк допомагає росіянам уникати санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі