середа, 02 лютого 2022 00:07

ЄС змінив правила в'їзду для туристів

ЄС змінив правила в'їзду для туристів
Євросоюз змінив правила в'їзду. Фото: Reuters

Євросоюз змінює правила в'їзду для туристів від 1 лютого 2022-го.

Тепер ключовим стане індивідуальний санітарний статус мандрівника, а не епідеміологічна ситуація у країні, повідомляє ТСН.

За новими правилами, насамперед дивитимуться на документи туриста. Так, можуть попросити надати свідоцтво про повну Covid-вакцинацію, про бустерну дозу (якщо від дня останнього щеплення минуло понад 250 днів) негативний ПЛР-тест або ж довідку про одужання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Дію" тепер можна додати сертифікат про бустер. Як це зробити

Нові правила застосовуватимуть до пересування людей територією ЄС, якщо вони приїхали з країн, де вірус циркулює не на дуже високому рівні.

У різних державах вимоги до мандрівників можуть дещо відрізнятися. Перевіряти їх українцям рекомендують на сайті МЗС, де працює інтерактивна мапа.

Назвали топ-10 країн, громадяни яких найчастіше їздили в Україну протягом минулого року. Найбільше в Україну їздили громадяни Молдови. Понад 1,05 млн туристів звідти відвідали країну за минулий рік. На другому місці громадяни Росії — 518 тис., а на третьому — Польщі з 310 тис.

Зараз ви читаєте новину «ЄС змінив правила в'їзду для туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі