субота, 04 червня 2022 11:58

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС офіційно скасував мита на українські товари

ЄС офіційно скасував мита на українські товари
Мита на українські товари скасували. Фото: gmk.center

Сьогодні, 4 червня, набуло чинності рішення Європейського союзу щодо скасування мит на українські товари.

Тарифи призупиняють терміном на рік, це допоможе українським виробникам витримати навантаження війни та зміцнити свої позиції на європейському ринку. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Йдеться про мита для промислової продукції, призупинення застосування системи вхідних цін для фруктів та овочів та усіх тарифних квот для сільськогосподарської продукції.

Крім того, на рік призупиняють всі антидемпінгові мита на імпорт українських товарів та глобальні захисні заходи щодо них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС ввів санкції проти "коханки Путіна" та дітей Пєскова. Хто ще у списку

Лібералізація торгових відносин також передбачає, що Україна дотримуватиметься європейських правил щодо походження товарів та відповідних процедур в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, утримуватиметься від будь-яких нових обмежень на імпорт з ЄС, та забезпечуватиме повагу до демократичних принципів, прав людини та основних свобод, верховенства права, боротьби з корупцією.

ЄС є найбільшим торговельним партнером України, на якого торік припадало 39% від загального обсягу торгівлі України. Обсяг товарооборо у зріс на 35% та становив 62,5 млрд доларів. Найбільше Україна експортує до ЄС чорні метали, руди, електромашини, олію та зерно.

Рада Європейського Союзу 24 травня ухвалила рішення, яке дозволяє тимчасову лібералізацію торгівлі та інші торговельні поступки щодо певних українських товарів.

Зараз ви читаєте новину «ЄС офіційно скасував мита на українські товари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі