субота, 14 вересня 2019 17:00

Екс-президент Польщі закликав Зеленського не переслідувати Порошенка

Екс-президент Польщі закликав Зеленського не переслідувати Порошенка
Кваснєвський пояснив, чому переслідування Порошенка нашкодить новій українській владі. Фото: ДТ

Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський закликав президента Володимира Зеленського не переслідувати Петра Порошенка.

За словами Кваснєвського, переслідування Порошенка за політичними мотивами буде великою помилкою нової української влади. Про це екс-президент Польщі сказав в інтерв'ю BBC News Україна.

"По-перше, всі ці рішення, кого ув'язнити, повинні ухвалюватися незалежним прокурором, судом, без впливу політичного чинника. Якщо буде чиста політика, то це поганий приклад на майбутнє, крім того, це дасть сигнал світу, що українці не можуть позбутися своєї історичної хвороби — реваншизму. Ми прийшли до влади — тепер будемо давити тих, хто був до нас. На мою думку, це також не буде сприяти іміджу України", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки Порошенко був на допиті в ДБР, в його банк прийшли з обшуком

Кваснєвський наголосив, якщо Зеленський спробує влаштувати Порошенку політичний реванш, то світ не мовчатиме, а постраждає, передовсім, імідж нової української влади.

"Якщо буде такий політичний спектакль, то, звісно, світ не мовчатиме. Ми це вже знаємо з часу переслідування Тимошенко. Порошенко був партнером, шанованим партнером багатьох лідерів у Європі, вони не будуть сидіти і дивитися. Якщо це буде суд, якщо будуть докази — це інша справа, але якщо це робиться з політичною мотивацією, то, звичайно, всі ці люди будуть голосно про це говорити", - вважає колишній лідер Польщі.

Допити п'ятого президента Петра Порошенка - це тільки початок колективного походу ображених на нього. У подальшому будуть нові справи. Про це сказав політичний оглядач Леонід Швець.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президент Польщі закликав Зеленського не переслідувати Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі