понеділок, 07 вересня 2020 10:52

Економісти прогнозують збитки від коронавірусу у розмірі близько $35 трлн

Економісти прогнозують збитки від коронавірусу у розмірі близько $35 трлн
До 2025 року пандемія можливо завдасть світовій економіці збитків у розмірі близько $35 трлн. Фото: REUTERS

До кінця року країни можуть зіткнутися з новими економічними викликами, а до 2025 року пандемія, можливо, завдасть світовій економіці збитків у розмірі близько $35 трлн.

Про це заявили радник з глобальної економіки Pacific Investment Management Йоахим Фелс та професор Австралійського національного університету Уоррік Маккіббін, повідомляє Bloomberg.

"Ми спостерігаємо пік відскоку. Відтепер імпульс трохи згасає", - сказав Фелс.

Державні влади країн вже вклали трильйони доларів фінансової підтримки, намагаючись вивести економіку на нормальний рівень настільки, наскільки це можливо в умовах пандемії.

У США в серпні різко знизився рівень безробіття, але покращилася ситуація на ринку житла. Проте в Китаї економіка відновлюється, а в Німеччині зростає виробництво.

Крім того, ринки, що розвиваються через падіння курсу долара, знаходяться в режимі "стоп". Експерти вважають, що зберегти позиції буде непросто.

"Влада повинна докласти зусиль до відновлення економіки, проте багато хто із них готові призупинити заходи підтримки, які були введені в зв'язку з пандемією", - відзначили експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Мінфіні підрахували залишок в коронавірусному фонді

Ford Motor Co і авіакомпанія United Airlines Holdings Inc заявили, що в майбутньому планують скорочення. Крім них, про це ще повідомила низка великих компаній.

У Китаї споживачі неохоче витрачають гроші, а найбільші банки країни спрогнозували найгірший спад прибутку за понад 10 років через зростання безнадійних боргів

"Необхідно прищепити частину населення, перш ніж економічні втрати почнуть знижуватися", - відзначив Маккіббін.

Однак, якщо вакцину від Covid-19 розроблять, знадобиться чимало часу, щоб вона стала доступною в усьому світі, .

Також експерти побоюються і 2-ї хвилі коронавируса. А серед інших ризиків для економіки вони називають і вибори в США.

"У цей час може посилитися напруга в стосунках між США та Китаєм. Це підірве довіру бізнесу", - зазначається у виданні.

Китайські науковці зробили експериментальні щеплення від Covid-19. Ще не готовий препарат ввели 3 тис. працівників і членам їхніх сімей на добровільній основі.

Зараз ви читаєте новину «Економісти прогнозують збитки від коронавірусу у розмірі близько $35 трлн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі