вівторок, 19 січня 2021 12:13

Друга хвиля пандемії призвела до різкого зростання кількості самогубств

Друга хвиля пандемії призвела до різкого зростання кількості самогубств
Ліс Аокігахара на схилі гори Фудзі, який став відомий як одне з найпоширеніших у світі місць самогубств / Getty Images

Під час 2-ї хвилі пандемії кількість самогубств у Японії різко зросла серед жінок і дітей. Такі дані дослідження токійських і гонконгських учених.

Рівень самогубств в країні виріс на 16% у липні-жовтні торік. Про це пише The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від суїцидів за місяць померло більше, ніж за рік від коронавірусу

Під час 1-ї хвилі пандемії в лютому-червні 2020-го кількість самогубств в країні впала на 14%. Можлива причина була в тому, що уряд запропонував субсидії для незаможних громадян, скоротив робочий час і закрив школи. Потім рівень суїцидів різко виріс в липні-жовтні 2020 року. У Японії один із найвищих показників самогубств у світі.

"На відміну від нормальних економічних обставин, ця пандемія непропорційно погано впливає на психологічне здоров'я дітей, підлітків і жінок. Особливо домогосподарок", - заявили автори дослідження.

Рівень суїцидів виріс на 37% серед жінок і на 49% серед дітей та підлітків. Самогубства залишаються давньою проблемою Японії. 2016-го рівень самогубств в країні становив 18,5 на 100 тис. осіб, поступаючись лише Південній Кореї.

У звіті вказується, що жінки як і раніше найбільше потерпають. Можлива причина - збільшення навантаження на працюючих матерів і кількості випадків домашнього насильства.

Зараз ви читаєте новину «Друга хвиля пандемії призвела до різкого зростання кількості самогубств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі