субота, 21 листопада 2020 18:47

Додон прийшов у суд із фейковим відео

Додон прийшов у суд із фейковим відео
Додон намагається оскаржити результати виборів. Фото: ТАСС

Чинний президент Молдови Ігор Додон подав до суду три скарги з приводу виборів.

"Було подано кілька апеляцій, і логічно подати ці апеляції. Ви бачили шахрайство в країнах ЄС, ви бачили транспортування виборців. Тому зрозуміло, що ці питання є, але ми будемо йти за законною процедурою", - заявив Додон, передає ZDG.

Апеляційний суд Кишинева визнав скарги неприйнятними. Дві з них можуть бути розглянути у Верховному суді.

Одна зі скарг стосувалась втручання іноземців у виборчу кампанію. У ній йшлося про президента Румунії Клауса Йоганніса, прем'єра Румунії Людовика Орбана та голову німецького Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Адвокати Додона поскаржилися на нібито перешкоджання доступу на виборчі дільниці громадян Молдови, які мешкають у Придністров'ї. Суд визнав скаргу неприйнятною.

Третя скарга стосувалася нібито організованого підвезення виборців на дільниці під час другого туру виборів і підкупу виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на перемогу Санду на виборах у Молдові

У мотивації скарги Додон вказав, що 15 листопада з'явилися відеоматеріали, що свідчать про порушення чинного законодавства. Він посилається на телеграм-канал "Люстрація". У відео побачили підвезення виборців та підкуп.

У якості доказів адвокати Додона представили фейкові відео про організоване підвезення виборців на дільниці у Вероні та про підкуп на користь Маї Санду у Лондоні. Судді відхилили її також, однак можливе оскарження у Верховному суді.

Проросійський президент Молдови Ігор Додон зібрався з робочим візитом до Російської Федерації після програшу на виборах проєвропейській кандидатці Маї Санду, яка має заступити на посаду президента до кінця цього року. Про це Додон написав у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Додон прийшов у суд із фейковим відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі