середа, 15 вересня 2021 14:07

Добивали ножами: мисливці помилково знищили рекордну кількість дельфінів

Добивали ножами: мисливці помилково знищили рекордну кількість дельфінів
Катери загнали дельфінів на мілководдя на пляжі Скалаботнур. Фото: Reuters

12 вересня на Фарерських островах мисливці вбили зграю з 1428 білобоких дельфінів, яку на катерах загнали у вузьку затоку.

Справжній розмір зграї зрозуміли лише тоді, коли тварин почали вбивати, повідомляє BBC. Голова Асоціації китобоїв Фарерських островів Олавур Сюрдарберг визнав, що вбивства були надмірними. Водночас улов схвалила місцева влада, тож закон ніхто не порушив.

"Це була найбільша кількість дельфінів, коли-небудь убитих за один день на Фарерських островах. Попередній рекорд був 1940 року, коли вбили 1,2 тисячі особин", - заявив морський біолог Бʼярні Міккельсен.

Катери загнали дельфінів на мілководдя на пляжі Скалаботнур. Добивали ссавців ножами. Туші витягли на берег і роздали місцевим жителям. Зазвичай мʼясо китів і дельфінів ділять між учасниками полювання, але цього разу його виявилося забагато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тасманії сотні китів викинулися на мілину

Полювання на морських ссавців — традиція на Фарерських островах. За даними уряду, мисливці щорічно виловлюють понад 600 лоцманських китів. Білих дельфінів виловлюють менше. Для Фарерських островів це усталений спосіб добування їжі на природі та важлива частина культурної самобутності. Однак зоозахисники давно виступають проти жорстокої різанини дельфінів.

Зараз ви читаєте новину «Добивали ножами: мисливці помилково знищили рекордну кількість дельфінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі