субота, 27 лютого 2021 04:52

До лікарень ЄС почали доставляти роботів-дезінфекторів

До лікарень ЄС почали доставляти роботів-дезінфекторів
Застосування роботів дезінфекції знизить ризики для пацієнтів та для медичного персоналу. Фото: Pixabay

Євросоюз розпочав постачання до країн ЄС централізовано закуплених роботів для проведення дезінфекції приміщень, їх використовуватимуть в європейських лікарнях, залучених, зокрема, до лікування хворих на Covid-19.

Інформація оприлюднена на сайті Європейської Комісії.

"Сьогодні дві лікарні у Словенії отримали перші два роботи, що були закуплені Єврокомісією для дезінфекції лікарняних палат з тим, щоб допомогти у стримуванні коронавірусу від поширення. Ще 29 таких роботів дезінфекції призначені для лікарень у Бельгії, Данії, Німеччині, Естонії, Ірландії, Греції, Іспанії, Хорватії, Литви, Люксембургу та Нідерландів. Ці роботи можуть провести дезінфекцію стандартної палати усього за 10 хвилин з використанням ультрафіолетового опромінювання, та обробити 18 таких приміщень на одній зарядці", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після одужання від коронавірусу ризик повторного зараження менший у 10 разів

Як зазначається, застосування роботів дезінфекції знизить ризики для пацієнтів та для медичного персоналу, а також шкоду для довкілля, оскільки робот використовує фізичні властивості ультрафіолету замість використання хімічних дезінфікуючих речовин. Керування такими пристроями здійснюється дистанційно.

Раніше французькі вчені розпочали тестування нового методу виявлення коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «До лікарень ЄС почали доставляти роботів-дезінфекторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі