четвер, 23 вересня 2021 10:58

Для боротьби з браконьєрами спалили 2,5 тис. рідкісних рогів носорогів

Для боротьби з браконьєрами спалили 2,5 тис. рідкісних рогів носорогів
Рідкісні роги носорогів спалюють у вогні / Reuters

Майже 2,5 тис. рідкісних рогів носорогів знищили під час першої такої процедури в Індії. Це зробили в рамках кампанії по боротьбі з браконьєрством, приуроченої до Всесвітньо дня носорога в середу, 22 вересня.

Однорогі носороги, що перебувають під загрозою зникнення, раніше були широко поширені в регіоні, але полювання і втрата середовища проживання скоротили їх чисельність до кількох тисяч. Більшість із них проживають в індійському штаті Ассам. Про це пише Al Jazeera.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали контрабандистів з рибою на 1,7 млн грн

Торгівля рогами носорога заборонена в країні з 1977 року, згідно з Конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення. Але захисники природи попереджають, що спроби браконьєрства тривають на тлі попиту з боку Китаю і В'єтнаму, де ріг носорога просувається як чудовий інгредієнт в нетрадиційній медицині.

"Цим хочемо послати два повідомлення: не віримо, що роги носорога мають будь-яку лікувальну цінність, але віримо в збереження живих носорогів", - заявив головний міністр Ассама Хіманта Бісва Сарма.

Він перебуває біля національного парку "Казіранга", внесеного до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Там мешкають понад 2 тис. однорогих носорогів - найбільша популяція у світі.

Під час церемонії роги акуратно клали шарами в кілька великих печей, перш ніж підпалити. Частини цих рогів тварин з 1969 року були на зберіганні в уряду. Частину вилучили в браконьєрів. Інші витягли з носорогів, які померли природною смертю. Усі смерті носорогів у штаті реєструються місцевою поліцією.

Перед церемонією витягли ДНК з кожного рогу і привласнили кожній частині унікальний ідентифікаційний номер, щоб створити базу даних генів для наукових досліджень і зусиль зі збереження виду. Міністр лісів і навколишнього середовища Ассама Паріман Суклабайдья додав, що 94 роги відклали, і вони будуть збережені в цілях збереження спадщини.

"Міжнародний фонд носорогів" повідомив, що смертність від браконьєрства носорогів в останні роки знижується на тлі зусиль Індії та Непалу. Там додали, що популяція однорогих істот зросла до більш як 3,7 тис. особин після того, як на початку 1900-х скоротилася до 100 особин.

У ПАР разом з ослабленням карантину зростає кількість смертей носорогів від рук браконьєрів.

Зараз ви читаєте новину «Для боротьби з браконьєрами спалили 2,5 тис. рідкісних рогів носорогів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі