неділя, 17 травня 2020 13:09

Демократи запустили нове розслідування проти Трампа

Демократи запустили нове розслідування проти Трампа
Трамп оголосив про позаплановане зняття з посади генерального інспектора Стіва Лініка в листі спікеру Палати представників Ненсі Пелосі пізно ввечері у п'ятницю Фото: reuters

16 травня демократи почали розслідування дій президента Дональда Трампа через звільнення низки чиновників, в тому числі і генерального інспектора Держдепартаменту Стіва Лініка.

Трамп оголосив про позаплановане зняття з посади генерального інспектора Стіва Лініка в листі спікеру Палати представників Ненсі Пелосі пізно ввечері у п'ятницю, пише Reuters.

Демократи в комітетах Палати і Сенату з міжнародних відносин поставили під сумнів час і мотивацію "безпрецедентного видалення".

"Ми незмінно виступаємо проти політично мотивованого звільнення генеральних інспекторів", - йдеться в заяві голови комісії Палати представників США Еліота Енгеля і високопоставленого представника демократичної меншості в сенатської комісії з міжнародних відносин, сенатора Боба Менендеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лауреатів Пулітцерівської премії треба забрати нагороди - Трамп

Держсекретар Майк Помпео особисто порекомендував звільнення Лініка, оскільки генеральний інспектор "почав розслідування правопорушень самим Помпео".

Лінік, який був призначений на цю посаду в 2013 році за адміністрації Обами, є четвертим генеральним інспектором, звільненим Трампом з початку квітня після виправдання президента в процесі імпічменту.

Зараз ви читаєте новину «Демократи запустили нове розслідування проти Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі