четвер, 22 квітня 2021 18:19

Дегустатори просять пріоритетної вакцинації через можливу втрату смаку і нюху

Дегустатори просять пріоритетної вакцинації через можливу втрату смаку і нюху
Французький дегустатор Софі Паллас знову вчиться розрізняти запахи після того, як перехворіла коронавірусом / Reuters

Французькі дегустатори вина попросили владу зробити для них вакцинацію проти Covid-19 пріоритетною, бо ті, хто хворів коронавірусом, втрачають нюх.

Більше третини дегустаторів вина у Франції, які перехворіли Covid-19, заявили, що коронавірус негативно вплинув на їх здатність виконувати свою роботу. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країну, де найбільша Covid-смертність на 100 тис. населення

Втрата смаку і нюху - головний симптом коронавірусу і нічний жах для тих, чия робота заснована на тонкій чутливості до смаків і запахів.

Після того як дегустатор Софі Паллас перехворіла коронавірусом, вона не може більше відчувати тонші запахи і смаки, які потрібні їй в роботі.

Виноробна промисловість Франції стурбована. Такі енологи, як Паллас, є експертами в цій галузі. Вони консультують виноробів на етапах дистиляції, купажування і розливу вина в пляшки. Деякі студенти-дегустатори у Франції покинули навчання через те, що захворіли коронавірусом.

Профспілка дегустаторів Франції звернулася до президента і прем'єра з проханням зробити щеплення дегустаторам пріоритетним.

Дегустація є в основі професійного винороба. На кожному етапі, від збору винограду до розливу в пляшки, оцінка якості вина і пов'язаних з цим технічних рішень проходить через дегустацію.

У Франції 76 тис. виноробів. Країна є другим у світі виробником вина з 4,2 млрд літрів вина на рік, поступаючись тільки Італії (4,75). У 2019 році французькі вина займали 2-е місце в торговому балансі країни після авіації з обігом 12,7 млрд євро. Близько пів мільйона французів працює в галузі. У 2020 році оборот в галузі впав на 11,3%.

Зараз ви читаєте новину «Дегустатори просять пріоритетної вакцинації через можливу втрату смаку і нюху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі