вівторок, 12 травня 2020 13:37

Дефолту не буде: Шмигаль анонсував кредит від МВФ

Дефолту не буде: Шмигаль анонсував кредит від МВФ
На думку прем'єра, для неплатоспроможності України немає жодної причини. МВФ погодився надати кредит попри відсутність закону щодо банків. Фото: Reuters

Дефолт Україні, принаймні найближчим часом, не загрожує. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про завершальний етап угоди з МВФ щодо кредиту на $5,5 млрд.

Основними вимогами МВФ залишаються закон про банківську діяльність та земельна реформа. Якщо з реформою парламент таки впорався, то "банківський закон" досі доволі успішно блокує олігарх Ігор Коломойський, пише Handelsblatt.

Прем'єр відзначив, що укладення кредиту stand-by на $5,5 млрд терміном на 18 місяців - це не тільки економічна історія. Це також прояв довіри до України ще до ухвалення банківського закону, прийняття якого - одна з основних вимог МВФ від нашої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кашпіровського закликали "врятувати світ", а він розповів про плюси коронавірусу

За самим законом "повернення банку або компенсацій на мільярдні суми попередньому власнику стане неможливим".

Міністр нагадав, що 7 травня МВФ заявив, що у зв'язку з погіршенням ситуації у світі внаслідок коронакризи, "для всіх країн вони не розглядають можливості програми структурних реформ".

Зараз ви читаєте новину «Дефолту не буде: Шмигаль анонсував кредит від МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі