понеділок, 20 листопада 2017 17:26

Далі - імпічмент. Мугабе відмовився йти у відставку

Далі - імпічмент. Мугабе відмовився йти у відставку
Мугабе відмовився йти у відставку добровільно. Фото: Independent.

Увечері 20 листопада президент Зімбабве Роберт Мугабе виступив з офіційним телезверненням, в якому заявив про свою відмову йти у відставку.

Про це повідомляє Independent.

Він укотре закликав народ до національної єдності. Запевнив, що не піде у відставку, незважаючи на численні спекуляції довкола нього.

Перед тим державне друковане видання Herald удруге поширило фото, де Мугабе веде перемовини із генералами. Подробиці зустрічі не уточнювалися.

Мугабе мав час до обіду понеділка, аби добровільно подати у відставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рабів продають по $400 за людину

Парламент Зімбабве збирається в понеділок на позачергову сесію, щоб обговорити процедуру імпічменту.

Правляча партія "Африканський національний союз Зімбабве — Патріотичний фронт", яка в неділю виключила президента зі свого складу, планує ініціювати імпічмент із вівторка.

У документі, який представлять депутатам, президента називають "джерелом нестабільності", порушником верховенства закону та відповідальним за "тривале економічне падіння протягом останніх 15 років". Звинувачення стосуються також його 52-річної дружини Грейс.

Юридично процес імпічменту дуже тривалий. Експерти вважають, що політики мають "обхідні" шляхи і можуть усунути Мугабе від влади протягом однієї доби від початку процедури.

Президент Зімбабве Роберт Мугабе погодився з умовами відставки. Він склав відповідного листа. Умови відставки Мугабе включають повний імунітет для нього та його дружини. Також - гарантії збереження його приватної власності.

Зараз ви читаєте новину «Далі - імпічмент. Мугабе відмовився йти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі