Ексклюзиви
неділя, 29 квітня 2018 06:06

Чоловіка вважають божеством через його карликовість
7

23-річний Манпріт перестав рости та розвиватися, коли йому виповнився рік
Фото: Daily Mail
23-річний Манпріт перестав рости та розвиватися, коли йому виповнився рік
23-річний Манпріт перестав рости та розвиватися, коли йому виповнився рік
23-річний Манпріт перестав рости та розвиватися, коли йому виповнився рік
23-річний Манпріт перестав рости та розвиватися, коли йому виповнився рік

23-річний Манпріт Сінг із індійського штату Пунджаб важить близько 6 кг. За малий зріст та специфічну зовнішність місцеві мешканці вважають його втіленням божества.

Манпріт перестав рости після того, як йому виповнився 1 рік. Він не може ходити самостійно. Лікарі припускають, що зовнішність чоловіка спричинена генетичною хворобою. Але це не встановлено точно, повідомляє Daily Mail.

У чоловіка не лише фізичний, а й розумовий розвиток лишився на рівні 1-річної дитини. Манпріт має пухлі пальці , ноги і велике обличчя з обвислою шкірою. Може сказати лише кілька односкладових слів, в першу чергу спілкуючись за допомогою жестів. В цьому навчився наслідувати людей - уміє подати руку для потискання чи запросити людину сісти. Також уміє сміятися, кричати і плакати.

Місцеві селяни вважають Манпріта інкарнацією одного із їх богів. Щодня люди відвідують його, аби отримати благословення.

Родина має ще двох дітей - дівчині 17 років, вік хлопчика не уточнюють. Обоє розумово та фізично розвинені. За Манпрітом доглядають дядько та тітка з материного боку. Говорять, це приносить задоволення.

"Манпріт сміється, як немовля, і весь сум зникає", - каже дядько 45-річний Каранвір Сінг.

"Ми віправляли його кілька разів до батьків, але йому там не подобається. Він перестає їсти і починає плакати. А повертається назад - стає такою ж життєрадісною дитиною", - розповідає тітка Лахвіндер Каур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла найстаріша людина світу

Вчені вважають, що Манпріт може мати Синдром Ларона, рідкісну генетичну недугу. Для підтвердження діагнозу треба пройти обстеження вартістю 500 тис рупій - близько $8 тис. Людям, що живуть з Лароном, не вистачає гормону, який називається інсуліноподібним фактором росту 1 або IGF-1. Він стимулює клітину до росту та поділу для утворення нових клітин. Третина людей, які страждають на це захворювання, живуть у віддалених селах в південній провінції Лоха на Еквадорі.

Картер Бленчерд із Арканзасу перестав ненавидіти своє обличчя завдяки псу Роуді. У хлопчика і собаки однакова хвороба - вітіліго (порушення пігментації шкіри, коли на окремих ділянках зникає пігмент меланін)

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка вважають божеством через його карликовість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути