середа, 21 жовтня 2020 12:35

Чоловік відсудив €14 тис. за погані умови у тюрмі

Чоловік відсудив €14 тис. за погані умови у тюрмі
Європейський суд з прав людини / Reuters

Громадянин Румунії виграв справу проти Португалії в Європейському суді з прав людини у Страсбурзі.

Він відсидів в португальській в'язниці 6,5 року за крадіжку. За незручності в тюрмі суд присудив Лісабону компенсувати €14 тис. євро. Про це пише сайт польського телеканалу TVP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців сидять у тюрмах за кордоном

Суд вирішив, що Лонут-Маріан Бадулеску зазнав за ґратами нелюдської поведінки. Судді дійшли висновку, що всі звинувачення проти влади Португалії щодо умов відбування покарання - справедливі.

Зокрема, судді взяли до уваги рішення португальського омбудсмена з прав людини від 2017-го, в якому йшлося про погані санітарні умови у тюрмі в Порто.

У скарзі громадянин Румунії написав, що протягом усього періоду покарання він перебував у переповненій і брудній камері, де взимку холодно, а влітку жарко. Він також скаржився, що йому дозволили вилікувати хворий зуб занадто пізно.

"Такі умови були нелюдськими і погіршили моє здоров'я", - написав у скарзі Бадулеску.

Семеро суддів трибуналу погодилися, що камера, в якій відбував покарання позивач, була переповнена, адже на в'язня припадало лише 3 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік відсудив €14 тис. за погані умови у тюрмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі