вівторок, 30 червня 2020 02:39

Cirque du Soleil оголосив про своє банкрутство

Cirque du Soleil оголосив про своє банкрутство
Відомий цирк став банкрутом. Фото: Reuters

Легендарний Cirque du Soleil оголосив про банкрутство після трьох місяців відсутності шоу у зв'язку з пандемією коронавірусу. Також компанія скорочує 3500 своїх співробітників.

Cirque du Soleil назвав причиною свого банкрутства "величезний збій і примусове закриття шоу в результаті пандемії Covid-19", інформує CNN з посиланням на повідомлення компанії.

Компанія має намір реструктуризувати свій борг за допомогою канадського уряду і приватних інвестиційних компаній.

Три місяці тому Cirque du Soleil тимчасово призупинив виробництво своїх шоу, в тому числі шести в Лас-Вегасі. Також в компанії планували близько 10 концертів по всьому світу.

Цирк оголосив тендер на участь в конкурсі з боку своїх найбільших спонсорів, в тому числі з багатонаціональних приватних інвестиційних компаній з США, Китаю та Канади на 420 мільйонів доларів. Передбачається, що ця пропозиція стане відправною точкою в аукціоні для залучення інших учасників.

"Протягом останніх 36 років Cirque du Soleil був дуже успішною і прибутковою організацією. Однак з нульовими доходами після примусового закриття всіх наших шоу через Covid-19, керівництво повинно було діяти рішуче, щоб захистити майбутнє компанії", - сказав Даніель Ламарр, генеральний директор Cirque du Soleil Entertainment Group.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичний цирк оприлюднив архіви з неймовірними виступами

Cirque du Soleil заснований Гі Лаліберте і Жілем Сент-Круа в 1984 році в Канаді. Цирк відомий відмовою від участі тварин в спектаклях і своїми шоу, в яких циркова майстерність з'єднується з хореографією.

У компанії працює майже 5 тис. осіб з 50 країн. Основна частина трупи дає вистави у Лас-Вегасі, гастрольна - їздить з різними шоу по всьому світу. Річний дохід компанії становив близько 1 мільярда доларів США.

Зараз ви читаєте новину «Cirque du Soleil оголосив про своє банкрутство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі