вівторок, 11 травня 2021 09:56

Через карантин зросла кількість випадків ожиріння в дітей - ВООЗ

Через карантин зросла кількість випадків ожиріння в дітей - ВООЗ
Через карантинні обмеженні зросла кількість випадків ожиріння у дітей. Фото: cmd74

Багатомісячні обмеження через пандемію коронавірусу спричиняють зростання випадків ожиріння серед дітей. Це може мати довгострокові наслідки для здоров'я.

Про це йдеться у звіті Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Європейське бюро ВООЗ виявило, що негативні наслідки для харчування та фізичного стану дітей спричинило закриття шкіл та обмеженні активності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ вийшов на плато по захворюваності на Covid-19 - ВООЗ

"Covid-19 потенційно може посилити одну з найтривожніших тенденцій у європейському регіоні – ожиріння серед дітей", - прокоментував регіональний директор ВООЗ по Європі Ганс Клуґе.

Ожиріння та надмірна вага є одними з найпоширеніших симптомів при захворюванності на коронавірус. Нарівні з ними йдуть серцево-судинні захворювання, діабет і рак.

ВООЗ провели опитування в 36 країнах світу. Дослідження показало, що майже третина дітей віком від 6 до 9 років мали надлишкову вагу.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен назвала терміни запуску системи сертифікатів про вакцинацію від коронавірусної інфекції. Система може заробити в Євросоюзі вже в червні.

Зараз ви читаєте новину «Через карантин зросла кількість випадків ожиріння в дітей - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі