середа, 13 жовтня 2021 12:36

Через брекзит британці можуть залишитися без різдвяних подарунків

Через брекзит британці можуть залишитися без різдвяних подарунків
Контейнери перенаправляються в інші порти Європи, тому що Фелікстоу перевантажений / BAV MEDIA

Велика Британія зіткнеться з пробілами до Різдва, оскільки контейнери з іграшками й електротоварами відвозять нерозвантаженими з найбільшого порту країни. Склади переповнені й не можуть більше приймати товарів.

Судноплавні компанії відводять суди від британського порту Фелікстоу після того, як там закінчилися складські приміщення. Порт біля міста Саффолк зазвичай обробляє близько 36% імпорту й експорту британських контейнерів, більшу частину яких становлять іграшки та меблі. Про це пише The Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія залишилася без палива - 90% заправок порожні

Проблему описали як "ідеальний шторм", спричинений нестачею водіїв вантажівок для перевезення контейнерів, через брекзит і відтік європейських водіїв, обмеження в портах з причин пандемії і різке збільшення імпорту.

Кораблі з Фелікстоу перенаправляють в інші європейські порти, де для поставок до Великої Британії використають дрібніші судна. Деякі з найбільших суден з 20 тис. контейнерів очікували біля Фелікстоу до тижня часу.

Британії бракує близько 100 тис. водіїв. Порушено роботу низки секторів економіки - від роздрібної торгівлі до вивезення сміття. Уряд недавно задіяв військових для допомоги в доставці палива на заправки і видав невелику кількість віз іноземним водіям.

Раніше також виробники продуктів харчування і супермаркети Великої Британії попереджали, що порожні полиці можуть зберегтися протягом сезону відпусток в кінці року, якщо уряд не вживе заходів для полегшення нестачі робочих рук і водіїв вантажівок, викликану брекзитом і пандемією.

Зараз ви читаєте новину «Через брекзит британці можуть залишитися без різдвяних подарунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі