четвер, 22 квітня 2021 17:40

Чехія вишле ще близько 70 працівників російського посольства

Чехія вишле ще близько 70 працівників російського посольства
Акція протесту під російським посольством у Празі 19 квітня / Getty Images

Чехія вирішила зрівняти кількість працівників російського посольства в Празі з кількістю чеського посольства в Москві, що означає висилку ще близько 70 працівників російського дипломатичного представництва. Про це заявив глава МЗС Чехії Якуб Кульганек.

Опівдні 22 квітня минув термін, до якого Росія мала дозволити всім 20 чеським дипломатам, висланим раніше росіянами, повернутися в посольство в Москві. Росія вислала чеських дипломатів у відповідь на висилку 18 працівників російського посольства, які, на думку чеської влади, працювали на російські спецслужби. Про це пише "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія поставила ультиматум РФ: вимагає повернути 20 дипломатів, яких вислали

Росія має час до кінця травня вивезти своїх працівників і дипломатів з Праги.

Після від'їзду чеських працівників у посольстві Чехії в Москві залишалося 24 співробітники. Зокрема, п'ять дипломатів і 19 адміністративно-технічних працівників. У посольстві Росії в Празі є 27 дипломатів та 67 адміністративно-технічних працівників.

Попередньо 21 квітня глава МЗС Чехії Кульганек оголосив послу Росії Олександру Змєєвському, що, якщо Росія не прийме назад усіх 20 висланих дипломатів, Прага скоротить кількість працівників російського посольства. Він зауважив, що чеських дипломатів у Росії значно менше, ніж російських у Празі.

Чехія звинуватила Росію в організації вибуху, що стався 16 жовтня 2014 року на складах зброї у Чехії та призвів до руйнувань і загибелі двох місцевих жителів. Через це Чехія вислала 18 російських дипломатів, які працювали на спецслужби. У відповідь Росія оголосила 20 працівників посольства Чехії в Москві персонами нон ґрата.

Зараз ви читаєте новину «Чехія вишле ще близько 70 працівників російського посольства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі