середа, 21 квітня 2021 10:13

Чехія вимагає від Росії компенсацію за вибух складу боєприпасів 2014 року

Чехія вимагає від Росії компенсацію за вибух складу боєприпасів 2014 року
Чехія хоче компенсацію за вибух на складі боєприпасів. Фото: Police of the Czech Republic

Парламент Чехії вимагає від Росії фінансової компенсації за збитки від вибухів на складах боєприпасів у Врбетіце 2014 року.

Подробицями поділилося видання Seznam.

Раніше збитки оцінювали в 1 млрд крон – майже 1,3 млрд грн. За словами прем'єр-міністра Андрія Бабіша, Мінфін готує позов про стягнення збитків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські агенти ГРУ підірвали чеські склади зброї, щоб не потрапила до противників Москви в Україні та Сирії" - що про нас пише світова преса

Представники нижньої палати парламенту хочуть заборонити російським компаніям брати участь у проєкті будівництва атомної електростанції та інших об'єктів критичної інфраструктури в країні.

Чехія ще планує скоротити російське дипломатичне представництво.

Міністр внутрішніх справ та закордонних справ Чехії Ян Гамачек запланував зустріч із російським послом у середу 21 квітня. Він хоче сказати йому, що Чехія не погоджується з акцією помсти Росії, яка паралізувала чеське посольство в Москві. Мова піде про вислання ще однієї групи російських дипломатів.

Зараз ви читаєте новину «Чехія вимагає від Росії компенсацію за вибух складу боєприпасів 2014 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі