середа, 22 серпня 2018 09:40

"Це їх поховає" - що може зруйнувати економіку Росії

"Це їх поховає" - що може зруйнувати економіку Росії
Російських золотовалютних резервів вистачить на 3 роки, якщо ціна на нафту впаде до $30-35 за барель. Фото: centre.today

Економіці Росії поки що не загрожує дефолт. Світові ціни на нафту зміцнюють Кремль, проте вартість у $35 за барель може дуже нашкодити РФ.

За словами економіста Бориса Кушнірука, дефолту у Росії не буде найближчих 2-3 роки, бо її золотовалютні резерви постійно зростають завдяки високим цінам на нафту, пише obozrevatel.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін робить усе, щоб його з трону скинули власні бояри

"Цих резервів вистачить на 3 роки, якщо вартість палива впаде до $30-35 за барель. Це поховає Росію. Зараз ціна понад $70". На сьогодні у них є правило - якщо нафта вище $40 за барель, то отримані кошти йдуть не в бюджет, а до Фонду національного добробуту. Таким чином, вони забезпечують подушку безпеки для себе, яка має у важкі моменти гарантувати присутність коштів для забезпечення їхньої діяльності", - пояснив Кушнірук.

Санкції США і ЄС негативно вплинули на видобуток нафти і газу в Росії. Введені Штатами і їхніми союзниками фінансові та технологічні санкції щодо російських енергетичних компаній позначили проблему уразливості і залежності вітчизняної енергетики від іноземного капіталу та іноземних технологій, обладнання, програмного забезпечення.

Зараз ви читаєте новину «"Це їх поховає" - що може зруйнувати економіку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі