середа, 27 травня 2020 23:25

Чай смажений у клярі: українка здивувала незвичною японською стравою
6

Ольга Даншина показала чайну плантацію, де за ,5 можна пів години збирати чайне листя
Фото: olga_danshyna
Ольга Даншина показала чайну плантацію, де за ,5 можна пів години збирати чайне листя
Ольга Даншина показала чайну плантацію, де за ,5 можна пів години збирати чайне листя
Ольга Даншина показала чайну плантацію, де за ,5 можна пів години збирати чайне листя
Ольга Даншина показала чайну плантацію, де за ,5 можна пів години збирати чайне листя

Українка Ольга Даншина розповіла про незвичну страву, яку споживають в Японії.

"Десь на японському невисокому високогір'ї, що славиться вирощуванням чаю, на двері чайного магазинчика я побачила оголошення: "Збір чайного листа" 30 хвилин $5,5. І мені захотілось спробувати зібрати чай самостійно, щоб потім його заварити і спробувати", - розповідає Ольга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В країні культ чистоти" - українка розповіла про особливості прибирання в Туреччині

Коли почала уточнювати деталі в продавця, виявилось, що такий чай можна зібрати навесні, коли є молоді пагони, але заварювати і пити його не можна.

"Виявилось пагони чаю смажать у клярі, як пончики. Кидають прямісінько в киплячу олію і потім їдять як страву. Японці мають незвичну культуру харчування і люблять їсти осіннє кленове листя, панцері креветок і кістки риб", - каже Ольга.

Сам чай у Японії теж досить незвичний. Для новачків він має різкий рибний присмак до якого потрібно звикнути.

Українка Ольга Даншина десять років тому переїхала до Японії. Про економність японців та незвичні традиції розповідає у власному блозі. Ольга потрапила до країни завдяки безкоштовній програмі, яку оплачує уряд Японії. Зараз їх є дві: перша - навчання в японському університеті за обраною спеціальністю 4 роки з отриманням диплому бакалавра. Додатково один рік дається на вивчення японської мови. Щорічно на Україну виділяється одне місце. Друга програма для студента-дослідника з обраної спеціальності. Розрахована на 2 роки навчання в японському університеті. Для неї необхідно подати детальний план дослідження, скласти письмовий іспит англійською або японською мовою, пройти співбесіду в посольстві.

Зараз ви читаєте новину «Чай смажений у клярі: українка здивувала незвичною японською стравою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі