середа, 11 вересня 2019 16:41

Будь-яке рішення має містити повернення Криму - Україна виключила компроміси у Страсбурзі

Будь-яке рішення має містити повернення Криму - Україна виключила компроміси у Страсбурзі
Україна не погодиться на компроміс із РФ щодо Криму. Фото: Укрінформ.

Під час слухань в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) щодо порушень прав людини в окупованому Криму представників України та Росії попросили визначитися, чи можливе компромісне вирішення суперечки щодо Криму.

Запитання сторонам поставив суддя від Чехії Алеш Пейчал. Він припустив, що такий компроміс є практично неуникним, повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

"Ми знаємо з історії, що будь-які конфлікти між державами мають завершуватися компромісом. Чи готові ви на компроміс і до якої міри, а якщо ні, то чому?" - запитав Пейчал.

Після перерви для консультацій сторони взяли слово, але обидві спробували уникнути прямої відповіді, однак тональність коментарів виявилася протилежною.

Британський адвокат Бен Еммерсон, який представляв на слуханнях позицію України, заявив, що яким би не було вирішення міждержавного конфлікту, Україна має відновити контроль у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія в ЄСПЛ визнала, що контролює Крим із березня 2014-го

"Будь-яке вирішення (конфлікту щодо Криму. - Gazeta.ua) має містити повернення Криму під повний суверенітет України", - пояснив він.

"Ми поважаємо те покращення у відносинах, ви чули про обмін, і розраховуємо на подальше покращення, але це все, що я можу відповісти наразі", - заявив Міхаель Свейнстон. Він представляв російську позицію. Уникав конкретики, але наголосив, що Москва чекає на нормалізацію відносин із Києвом.

Європейський суд із прав людини 11 вересня розпочав слухання у міждержавній справі "Україна проти Росії" щодо обвинувачення російської сторони у порушенні Європейської конвенції прав людини в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Будь-яке рішення має містити повернення Криму - Україна виключила компроміси у Страсбурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі