середа, 05 вересня 2018 14:38

Британія назвала імена винних в отруєнні Скрипалів - оприлюднили фото
5

Олександр Петров и Руслан Боширов прибули до Британії за день до здійснення замаху на Скрипалів
Фото: Metropoliten police
Олександр Петров и Руслан Боширов прибули до Британії за день до здійснення замаху на Скрипалів
Олександр Петров и Руслан Боширов прибули до Британії за день до здійснення замаху на Скрипалів
Олександр Петров и Руслан Боширов прибули до Британії за день до здійснення замаху на Скрипалів
Олександр Петров и Руслан Боширов прибули до Британії за день до здійснення замаху на Скрипалів

Прокуратура Великої Британії назвала імена росіян, яких підозрюють в отруєнні нервово-паралітичною речовиною "Новачок" колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в березні цього року.

Зловмисників звати Олександр Петров і Руслан Боширов. Обоє є громадянами РФ. Прибули до Британії за день до вчинення злочину, йдеться у повідомленні на офіційному сайті.

Чоловіків звинувачують у замаху на вбивство Скрипалів і поліцейського Ніка Бейлі (він першим прибув на виклик до місця отруєння та відвідав будинок потерпілих), у зберіганні "Новачка" всупереч закону про хімічну зброю, у завданні важких тілесних ушкоджень потерпілим.

Прокуратура отримала європейський ордер на арешт Петрова та Боширова. Якщо вони прибудуть на територію ЄС, їх затримають. Конституція Росії забороняє видавати своїх громадян, тому до Кремля із запитом про екстрадицію звертатися не будуть. Звинувачення проти чоловіків не мають строку давності, наголошують у прокуратурі.

Російське МЗС прокоментувало дану заяву.

"Імена та фото підозрюваних нам нічого не говорять", - заявила речниця відомства Марія Захарова. Звинувачення проти громадян Росії, опубліковані імена та фото є інформаційною маніпуляцією, додала вона. У черговий раз звинувативши Британію, що та не хоче "тісно взаємодіяти" з Росією у питанні розслідування.

Британські правоохоронці залучили детективів із унікальною пам'яттю на обличчя.

Вони належать до команди так званих суперрозслідувачів із Скотленд-Ярда. Разом із іншими правоохоронцями переглянули 5 тис. год. відео з камер спостереження. Порівнювали кадри з місця отруєння та з аеропортів Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії сталося масове отруєння невідомою речовиною

4 вересня Організація із заборони хімічної зброї підтвердила сліди "Новачка" у британському місті Еймсбері. Від слідів хімічної зброї постраждали Дон Стерджесс і Чарлі Роулі 30 червня. Жінка померла у лікарні. Чоловіка виписали, але він невдовзі потрапив до лікарні знову через погане самопочуття та погіршення зору.

"Безрозсудність російської держави під час перевезення нервово-паралітичного агента до Великої Британії та повне ігнорування безпеки громадськості – це жахливо та безвідповідально", – заявив голова британського МЗС Джеремі Хант.

8 серпня в Сполучених Штатах Америки оголосили нові санкції проти РФ. Це – відповідь на отруєння у Великій Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки. Перший пакет санкцій за використання Росією хімічної зброї в Солсбері почне діяти 22 серпня.

Обмеження вплинуть на товари, що стосуються національної безпеки Росії. А саме - комп'ютерне обладнання, сенсори, лазери, телекомунікаційне устаткування, пристрої в галузі видобування нафти й газу, літакобудування.

Отруєння Сергія Скрипаля та його доньки Юлії сталося 4 березня 2018-го в британському Солсбері. 29 березня Юлія прийшла до тями і почала говорити, а 10 квітня її перевезли до шпиталю на британській військовій базі. 7 квітня стало відомо, що Сергій Скрипаль теж почав одужувати.

Зараз ви читаєте новину «Британія назвала імена винних в отруєнні Скрипалів - оприлюднили фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі