вівторок, 13 квітня 2021 13:43

Британці скаржилися на висвітлювання смерті принца Філіпа. Новина заважала їм дивитися телевізор

Британці скаржилися на висвітлювання смерті принца Філіпа. Новина заважала їм дивитися телевізор
Британців обурило висвітлювання смерті принца Філіпа. Новина заважала їм дивитись телевізор. Фото: interfax

Британська телерадіомовна корпорація BBC отримала рекордну кількість скарг від глядачів через те, що забагато ефірного часу витрачалося на висвітлювання смерті чоловіка королеви Єлизавети II принца Філіпа, який помер 9 квітня.

Подробицями поділилося видання The Guardian.

До офісу BBC надійшло понад 111 тис. скарг. Люди обурювалися, що через постійні трансляції про принца Філіпа, у них не було можливості дивитися щось інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ким був принц Філіп та чому шлюб із королевою Єлизаветою II увійде в історію

Унаслідок цього аудиторія каналу BBC у день смерті чоловіка королеви знизилася на 6%, а аудиторія телеканалу BBC Two – на 65%.

"Висвітлення цієї події зайняло весь вечірній ефір, за винятком усіх інших тем, зокрема теми пандемії. Певне висвітлення було виправданим, але ж не настільки", – ідеться в одному з коментарів, який має The Guardian.

Наразі ВВС відмовляється коментувати скарги, заявивши, що офіційне оголошення з цього приводу вони зроблять у четвер, 15 квітня.

Чоловік королеви Великої Британії Єлизавети II принц Філіп помер 9 квітня у віці 99 років.

Зараз ви читаєте новину «Британці скаржилися на висвітлювання смерті принца Філіпа. Новина заважала їм дивитися телевізор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі