четвер, 22 серпня 2019 13:54

Brexit: Меркель дала Джонсону 30 днів на вирішення проблеми "бекстоп"

Brexit: Меркель дала Джонсону 30 днів на вирішення проблеми "бекстоп"
Джонсон погодився з тим, що має 30 днів, аби переконати ЄС в альтернативі "бекстоп". Фото: https://ukr.segodnya.ua

У Великої Британії є 30 днів на ухвалення рішення щодо Brexit. Зокрема, йдеться про питання "бекстоп" щодо ірландського кордону.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі з британським колегою Борисом Джонсоном, повідомляє The Guardian.

"Ми могли би знайти рішення цієї проблеми протягом наступних двох років, але ми також можемо знайти його в найближчі 30 днів. Тоді ми просунемося на крок вперед у правильному напрямі, і нам потрібно докласти зусиль, щоб все вдалося", - заявила Меркель.

Борис Джонсон погодився з тим, що має 30 днів, аби переконати ЄС в альтернативі "бекстоп".

"Ви справедливо говорите, що на нас покладаються вирішення цих задач, зокрема питання північно-ірландського кордону. Ви встановили графік на 30 днів і я більш ніж задоволений цим", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель повинна вказати Путіну його місце - посол

Раніше британський прем'єр-міністр Борис Джонсон заявляв, що підготовка до виходу Великої Британії з ЄС без жодної угоди для нього та усіх держслужбовців країни є пріоритетом.

Зараз ви читаєте новину «Brexit: Меркель дала Джонсону 30 днів на вирішення проблеми "бекстоп"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі