четвер, 26 березня 2020 15:16

Bosch виготовила експрес-тест на коронавірус

Bosch виготовила експрес-тест на коронавірус
Виявити коронавірус можна буде за 2,5 години. Фото:bosch

Швидкий тест на виявлення вірусу Covid-19 розробила німецька корпорація Bosch.

Надійні результати тестування дають змогу проводити диференційну діагностику за менш як 2,5 год., повідомили на сайті корпорації.

Щоб виявити наявність коронавірусу, звичайні тести потребують 2-3 дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін профінансує виготовлення вітчизняних тест-систем на визначення коронавірусу - Пристайко

Тест Vivalytic від компанії Bosch Healthcare Solutions (дочірня компанія Bosch) є одним із перших повністю автоматизованих молекулярно-діагностичних тестів у світі. Може використовуватися в усіх медичних установах. Здатний визначати 10 респіраторних збудників одночасно та відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Тест розробили спільно з Randox Laboratories Ltd (Північна Ірландія). Точність діагнозу - понад 95%.

Обіцяють, що тест буде доступний у Німеччині з квітня з подальшим просуванням його на європейських та інших ринках.

"Швидким тестом Bosch Covid-19 хочемо зробити свій внесок у стримування пандемії коронавірусу. Так інфікованих пацієнтів можна буде швидше визначити й ізолювати", - сказав глава компанії Волкмар Деннер.

За даними Bosch Healthcare Solutions, протягом 24 год. за допомогою одного приладу для вірулітичного аналізу можна здійснити до десяти визначень. Тобто, маючи 100 пристроїв, можна робити до 1000 проб щодня.

Мобільний додаток, що допомагає визначити симптоми Covid-19, розробляє Український інститут майбутнього (UIF). Винахід також інформуватиме всіх, хто контактував із потенційним хворим.

Зараз ви читаєте новину «Bosch виготовила експрес-тест на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі