пʼятниця, 24 січня 2020 21:27

Болгарія висилає двох російських дипломатів

Болгарія висилає двох російських дипломатів
Болгарія висилає російських дипломатів, яких викрили на шпигунстві. Фото: JKL

Болгарія оголосила персонами нон грата двох підозрюваних у шпигунстві російських дипломатів та дала 48 годин, щоб покинути країну.

Як зазначається, Болгарія висилає дипломата російського посольства та співробітника Торгового представництва РФ. Про це повідомило посольство Росії на сторінці у Facebook.

Ноту протесту та повідомлення про висилку двох дипломатів послу Росії в Софії Анатолію Макарову вручила глава МЗС Катерина Захарієва. У російському дипвідомстві заявили, що жодних доказів, які б підтверджували здійснення дипломатами діяльності, несумісної з їх статусом, представлено не було. Однак дипломати покинуть Болгарію в зазначені в нотах терміни.

"Російська сторона залишає за собою право на прийняття заходів у відповідь. При цьому вважаємо рішення болгарської влади поширити цю інформацію в публічному просторі до офіційного повідомлення посольства таким, що не відповідає традиційно конструктивному духу відносин між нашими державами", - наголосили у російському посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збирали дані про армію: СБУ затримала двох жінок-шпигунок

У Болгарії двоє російських дипломатів займалися шпигунством. Це з'ясували болгарські правоохоронці під час розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія висилає двох російських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі