пʼятниця, 14 травня 2021 13:22

Блискавка вбила стадо з 18 слонів

Блискавка вбила стадо з 18 слонів
Слони, які загинули через удар блискавки, 14 травня 2021 року / Reuters

У п'ятницю місцева влада виявила мертвими 18 диких азіатських слонів у східному штаті Індії. Ймовірно, тварини загинули від удару блискавки.

Спочатку жителі села поблизу знайшли мертвими 14 дорослих слонів. Згодом ще чотири тіла виявили розкиданими в передгір'ях лісового заповідника Кундолі. Влада штату наказала провести розслідування. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Африці з послабленням карантину почали вбивати більше носорогів

"Попередній звіт передбачає, що смерть спричинена ударами блискавки. Хоча ще слід з'ясувати за допомогою судово-медичних експертиз, чи могла бути інша причина - отруєння або хвороба", - сказав міністр лісів і дикої природи штату Ассама Паріман Суклабайдья.

Місцеві жителі, які знайшли слонів, теж вважають, що тварини могли загинути від удару блискавки. Місцевий лісничий каже, що бачив згорілі дерева в цьому районі.

У Індії майже 30 тис. диких слонів. Основними загрозами для них є деградація і фрагментація ареалу проживання, спричинені зростаючою популяцією людей. Це також призводить до дедалі частіших конфліктів між людьми і слонами, коли тварини їдять чи витоптують урожай. Браконьєрство заради слонової кістки - ще одна серйозна загроза. Особливо потерпають самки, що впливає на співвідношення статей і плодючість. Ураження електричним струмом через контакт зі стовпами і трансформаторами - ще одна загроза. Із 2009-го по 2017-й 461 слон був убитий струмом.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка вбила стадо з 18 слонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі