пʼятниця, 27 вересня 2024 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен підтвердив виділення Україні $5,55 млрд

Блінкен підтвердив виділення Україні $5,55 млрд
Держсекретар США Ентоні Блінкен прокоментував військову допомогу Україні. Фото: gettyimages.com

Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив намір виділити $5,55 млрд на підтримку України.

Кошти спрямують у рамках президентського повноваження зі скорочення запасів озброєнь на зброю і обладнання для України в найближчі тижні та місяці. Про це йдеться у заяві Блінкена, повідомляє "Європейська правда".

"Міністерство оборони США повідомило Конгрес про намір спрямувати близько 5,55 мільярда доларів на оборонні товари та послуги зі складів Міністерства оборони для надання військової допомоги Україні в рамках президентських повноважень щодо скорочення оборонного потенціалу", - зазначив держсекретар США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський знову зустрінеться з Байденом: Білий дім назвав дату наступного "Рамштайну"

За його словами, йдеться про вже оголошені раніше кошти в рамках закону про додаткові асигнування на потреби безпеки України на 2024 рік, термін дії яких закінчується 30 вересня.

"Ми робимо цей крок, щоб гарантувати, що термін дії цих повноважень не закінчиться, і Сполучені Штати зможуть повністю використати фінансування, виділене Конгресом", - заявив Блінкен.

Він підкреслив, що США зобов'язуються підтримувати українських військових обладнанням, необхідним для зміцнення їхніх позицій на полі бою, захисту своєї території і народу від жорстокої агресії Кремля та "перемоги у цій війні задля забезпечення справедливого, тривалого і всеосяжного миру".

26 вересня США оголосили про виділення Україні значної оборонної допомоги на загальну суму $7,9 млрд. Окрім того, запроваджено нові санкції проти РФ.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна використає допомогу "в найбільш ефективний і прозорий спосіб для досягнення нашої головної спільної мети: перемоги України, справедливого і тривалого миру і трансатлантичної безпеки".

Зараз ви читаєте новину «Блінкен підтвердив виділення Україні $5,55 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі