вівторок, 02 червня 2020 13:30

Біля Білого дому протестувальників розігнали газом і гумовими кулями

Біля Білого дому протестувальників розігнали газом і гумовими кулями
Трамп оголосив про введення військ до Вашингтона. Фото: https://www.facebook.com

Президент США Дональд Трамп погрожує застосувати армію через заворушення, які охопили американські міста після вбивства афроамериканця Джорджа Флойда.

В понеділок Трамп з Біблією в руках в супроводі охорони обійшов подвірʼя Білого дому, яке постраждало від пожеж і вандалізму під час протестів. Біля церкви Святого Іоанна Трамп заявив:

"У нас прекрасна країна. Найпрекрасніша в світі. І ми зробимо її ще кращою, краще, ніж будь-коли". Після свого виступу він повернувся в Білий дім.

Раніше в центрі Вашингтона відбулися зіткнення протестувальників і поліції. Правоохоронці виставили оточення біля Білого дому, поруч з яким зібрався натовп протестувальників. У відповідь на провокації учасників акції поліція застосувала сльозогінний газ і світлошумові гранати, а для розгону протестувальників використовувалися гумові кулі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це - терор, а не мирні акції". Трамп оголосив про введення військ до Вашингтона

"Якщо місто чи держава відмовляться вживати дій, необхідних для захисту життя та майна їхніх жителів, то я розгорну військових та швидко вирішу для них проблему", - сказав Трамп.

Президент США також закликав міста та штати розгорнути Національну гвардію "в достатній кількості, щоб ми панували на вулицях".

Протести через смерть Джорджа Флойда тривають у США тиждень, запроваджена комендантська година у деяких містах. Згідно з даними офіційної експертизи, він помер внаслідок асфіксії, викликаної діями поліцейського, якого тепер звинувачують у вбивстві.

Зараз ви читаєте новину «Біля Білого дому протестувальників розігнали газом і гумовими кулями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі