четвер, 17 вересня 2020 09:18

Білорусів судитимуть за погрози та образи силовиків

Білорусів судитимуть за погрози та образи  силовиків
У Білорусі за час протестів відкрили 43 кримінальних провадження через погрози та образи щодо співробітників міліції. Фото: Радыё Свабода

У Білорусі за час протестів відкрили 43 кримінальні провадження через погрози та образи щодо співробітників міліції.

До адміністративної відповідальності притягнули 36 громадян. Про це повідомляє МВС країни.

"Авторами та джерелом погроз, образ та наклепів переважно є особи, які мають кримінальне минуле, які ведуть асоціальний спосіб життя, схильні до скоєння різних правопорушень", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режим Лукашенка пред'явив звинувачення Колесниковій

МВС Білорусі заявляє, що в більшості випадків зазіханням передує розголошення даних працівників та їхніх близьких в інтернеті.

Силовики повідомили про 210 фактів погроз, образ, пошкоджень і знищення майна, поширення наклепів щодо депутатів Палати представників, членів виборчкомів, суддів, співробітників Слідчого комітету, державних органів та інших установ.

Глава ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що в її офіс надходять тривожні повідомлення про насильницьке придушення мирних демонстрацій з боку силовиків, які відбуваються в Білорусі. Тим часом легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають у Європейському Союзі. ЄС переглядатиме відносини з Білоруссю.

Зараз ви читаєте новину «Білорусів судитимуть за погрози та образи силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі