пʼятниця, 08 травня 2020 11:51

Білоруси влітку обиратимуть президента попри коронавірус

Білоруси влітку обиратимуть президента попри коронавірус
Палата представників Національних зборів Білорусі (нижня палата парламенту) 8 травня призначила президентські вибори в країні на 9 серпня 2020 року. Фото: Reuters

Білоруські депутати підтримали проведення президентських виборів 9 серпня.

На засіданні виступила голова Центральної виборчої комісії Лідія Ярмошина, яка надала пропозицію відповідної дати, щоб вибори відбулися не пізніше, ніж за 2 місяці до закінчення нинішнього терміну Олександра Лукашенка. Більшість депутатів підтримали дату 9 серпня, пише "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це дно, товариші пропагандисти: Білорусь видворила російських журналістів

Раніше керівництво ЦВК відхилило пропозиції правозахисників щодо дистанційного проведення президентських виборів через епідемію Covid-19, заявивши, що "немає часу на вжиття цих заходів".

Президент Олександр Лукашенко 4 травня заявив, що президентські вибори відбудуться "своєчасно, відповідно до Конституції, до 30 серпня". Він також повторив свої попередні заяви, що балотуватиметься на новий термін.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси влітку обиратимуть президента попри коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі