вівторок, 20 липня 2021 11:27

Без крові і болю: для діабетиків створили тест для перевірки рівня цукру

Без крові і болю: для діабетиків створили тест для перевірки рівня цукру
Маленька смужка вимірює рівень глюкози в слині. Фото: The University of Newсastle

Австралійські вчені розробили новий безболісний неінвазивний тест для діабетиків. Він має полегшити процес перевірки рівня цукру в крові.

Тест використовує фермент для створення реакції при контакті з глюкозою в слині. Вчені сподіваються, що тепер можна буде відмовитись від проколювання пальця для вимірювання цукру, повідомляє The University of Newсastle.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таранька у спеку спричиняє інсульт

Смужку просто необхідно покласти на язик та почекати кілька хвилин. Потім результати можна подивитися в додатку для смартфона.

У смужці є біосенсори, які оцінюють біологічні або хімічні реакції. Тест містить фермент під назвою глюкозооксидаза.

При потраплянні на язик глюкозооксидаза реагує з глюкозою в слині з утворенням пероксиду водню. Потім пероксид розкладається на іони водню, які генерують електричний сигнал, який можна вловити.

"Цей тест справді відкриває перспективу безболісного, недорогого тестування на глюкозу і, сподіваємось, на кращі результати для хворих на діабет", - запевнили дослідники.

Всесвітня організація охорони здоров'я цього тижня поставить Україні тести для виявлення штаму Delta.

Тести дозволять відібрати матеріал, дослідити його і в разі позитивного результату поставити його на іншу плашку і досліджувати на наявність штаму Delta.

Зараз ви читаєте новину «Без крові і болю: для діабетиків створили тест для перевірки рівня цукру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі