понеділок, 21 березня 2022 03:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Білоруські банки відключають від системи SWIFT

Білоруські банки відключають від системи SWIFT
24 лютого з території Республіки Білорусь випустили перші 4 балістичні ракети по Україні. Фото: pixabay.com

Три великих банки Білорусі відключили від системи SWIFT. Зокрема, "Белагропромбанк", "Банк Развития Беларуси" і банк "Дабрабыт".

Вони потрапили під санкції Європейського Союзу через підтримку країною агресії Росії в Україні, повідомляє видання Naviny.by.

Business Press News зазначає, що від 20 березня на території ЄС стало неможливо платити банківськими картками "Белагропромбанк".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна проти України стане крахом для Білорусі". Данілов пригрозив Лукашенку

Натомість 10 березня у банку заявили, що вони продовжать роботу "у штатному режимі", попри "тимчасове відключення від Міжбанківської спільноти фінансових телекомунікацій".

11 березня "Банк Развития Беларуси" також зазначив, що відключення від SWIFT нібито "тимчасове".

"Вжито заходів щодо використання альтернативних систем передачі фінансової інформації для забезпечення своєчасного виконання зобов'язань", - додали у банку.

Один зі світових лідерів у наданні цифрових рішень у галузі управління електроенергією та автоматизації Schneider Electric призупинив інвестиції та постачання в РФ та Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські банки відключають від системи SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі