вівторок, 19 жовтня 2021 03:14

Бажаючим будуватися роздають землю просто так

Бажаючим будуватися роздають землю просто так
Міська рада Квілпі дає безкоштовні ділянки землі тим, хто хоче будуватися / Реклама в Facebook пропозицій влади міста Квілпі

Австралійське місто роздає безкоштовно землю у вигляді державних субсидій, щоб люди почали будуватися.

Місто Квілпі налічує близько 800 жителів і 46 будівель, що належать муніципалітету. І житла там бракує. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстаріший тропічний ліс у світі передадуть аборигенам

Міська рада Квілпі пропонує землю на $12,5 тис. тим, хто побудує будинок, вартістю менше $750 тис., і буде там жити як мінімум шість місяців.

"Якщо хочете вийти на пенсію і потребуєте доступному будинку, якщо ви молода людина, почали кар'єру, вам буде важко знайти кращу пропозицію в Австралії. Залежно від вартості землі, це може означати, що ми, по суті, віддаємо її вам", - каже мер міста Джастін Хенкок.

У місті, яке прагне залучити молодь, багато вакансій. В тому числі, банкіра, доглядача за дітьми, бармена. Влада каже, що у молодих людей є також можливість відкрити новий бізнес.

У місті під час пандемії не фіксували випадків коронавірусу.

Квілпі - не єдине місто, який заохочує потенційних нових жителів. Другий за величиною штат в країні Вікторія також стимулює покупців - вони мають заплатити 5% від депозиту за новий будинок, а "Фонд покупців житла Вікторії" готовий покрити до чверті вартості в обмін на частку у власності.

Неухильний ріст виробництва авокадо в Австралії призвів до різкого падіння цін на них. Ягода, яку колись сприймали як символ здоров'я і елітарності, тепер настільки поширена в країні, що фермери мають викидати авокадо, які гниють.

Зараз ви читаєте новину «Бажаючим будуватися роздають землю просто так». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі