неділя, 17 жовтня 2021 14:38

Батько смертельно хворого хлопчика сам створив ліки

Батько смертельно хворого хлопчика сам створив ліки
Китаєць створив ліки у домашній лабораторії. Фото: Weibo

У Китаї батько хлопчика, який страждає від смертельної хвороби Менкеса, самостійно створив для сина ліки.

Хвороба викликає уповільнення росту, патології нервової системи і закручування волосся, завдяки чому хвороба Менкеса також має назву "хвороба кучерявого волосся". Про це повідомляє South China Morning Post.

Патологія такого роду з'являється через порушення клітинного транспортування меді в організмі - діти з цією хворобою живуть тільки кілька років.

"Я почувався спустошеним, але не міг здатися. Як можна було відмовитися від власної дитини?", - розповів батько дитини Сюй Вей про свої почуття, коли дізнався причину уповільненого розвитку свого сина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили нові ліки від коронавірусу з ефективністю 99,9%

30-річний чоловік, не знайшов кошти для лікування цього захворювання, тому вирішив сам створити ліки.

На той момент у нього була тільки середня освіта, тому чоловік записався на загальнодоступні курси в університеті, щоб навчитися виробляти фармацевтичні препарати і забезпечувати контроль якості.

Через складність і дорожнечу промислового виробництва ліків, Сюй Вей вирішив створити ліки у себе вдома.

Спочатку чоловік випробував препарат на щурах, потім на собі і тільки потім дав синові. Обстеження показало, що ліки допомогло йому частково вилікуватися. Хлопчик живий, але все ще не може перевертатися і розмовляти.

"Модерна" готується до першого етапу клінічних випробувань вакцини від вірусу імунодефіциту людини у вересні.

Вакцина від ВІЛ працюватиме так само, як і вакцина від коронавірусу. В її основі лежатиме та ж основа мРНК-1644 – технологія з молекулою матричної РНК, у якій записана інформація про антиген-збудник хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Батько смертельно хворого хлопчика сам створив ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі