середа, 15 вересня 2021 09:04

Байден зробив пропозицію лідеру КНР, але дістав відмову - ЗМІ

Байден зробив пропозицію лідеру КНР, але дістав відмову - ЗМІ
Дзвінок Байдена до китайського лідера відбувся через сім місяців після першої розмови між главами держав. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови запропонував китайському лідеру Сі Цзіньпіню зустрітися, але не дістав ствердної відповіді.

Лідер КНР наполіг на тому, щоб Штати спершу заочно поліпшили відносини з Пекіном, пише Financial Times із посиланням на власні джерела. У Білому домі цю інформацію спростовують.

"Публікація не точно показує суть дзвінка", - заявив радник Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван у коментарі Reuters.

Водночас джерело агентства підтвердило, що переказ телефонної розмови був точним. Дзвінок до китайського лідера відбувся через сім місяців після першої розмови між главами держав.

Китайські державні ЗМІ заявили, що політика США щодо Китаю створює "серйозні труднощі". Але сторони погодилися підтримувати часті контакти й попросили робочі групи активізувати взаємодію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден зробив різку заяву в бік Китаю

Після виведення військ з Афганістану США зосередили увагу на протистоянні Китаю, тоді як масове посилення обороноздатності Китаю збільшило військову перевагу над США в Азії. Байден відомий чіткою позицією щодо політики комуністичної країни. Напередодні він скликав саміт противників глобалізаційної політики КНР. Після зустрічі з керівництвом Японії і Південної Кореї американський глава підтвердив, що вони працюватимуть разом у відповідь на загрози з боку КНР.

Зараз ви читаєте новину «Байден зробив пропозицію лідеру КНР, але дістав відмову - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі