четвер, 10 жовтня 2019 05:48

Байден зізнався, що Трамп заслуговує імпічменту

Байден зізнався, що Трамп заслуговує імпічменту
Байден закликав провести імпічмент Трампу. Фото: Кореспондент

Колишній віце-президент Джо Байден вперше відповів на словесні атаки президента Дональда Трампа, закликавши до його імпічменту.

"Дональд Трамп порушив свою присягу, зрадив цю націю і вчинив дії, за які він повинен нести відповідальність в рамках процедури імпічменту", - сказав Байден під час виступу в мерії Нью-Гемпшира, повідомляє CNN.

Колишній віце-президент сказав, що Трамп "пред'явив вирок самому собі" не тільки коли він попросив президента України під час телефонної розмови 25 липня провести розслідування з приводу сім'ї Байденом і президентських виборів 2016 року, але і коли він публічно закликав Україну і Китай до розслідування проти Байдена минулого тижня.

"Щоб зберегти нашу Конституцію, нашу демократію, нашу основну цілісність, він повинен бути притягнутий до відповідальності", - підкреслив Байден.

Він зазначив, що Трамп зробить все, щоб бути переобраним, навіть якщо для цього доведеться порушити основи американської демократії.

На думку Байдена, жоден президент в історії США не дозволяв собі таке "неймовірну поведінку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імпічмент Трампу: Білий дім офіційно відмовився співпрацювати зі слідством

Президент США Дональд Трамп відреагував в Twitter майже відразу.

"Так шкода бачити сонного Джо Байдена, який разом зі своїм сином Хантером і на шкоду американському платнику податків обікрав щонайменше дві країни на мільйони доларів, закликаючи до мого імпічменту - і я не зробив нічого поганого. Провальна кампанія Джо не залишила йому іншого вибору! ", - сказав Трамп.

Нагадаємо, що скандал навколо телефонної розмови Дональда Трампа і Володимира Зеленського почався після скарги інформатора американської розвідки, який стверджував, що президент США тиснув на українського лідера. Під час розмови Трамп кілька разів згадав про необхідність продовжити розслідування щодо української газодобувної компанії Bursima, де працював син Джо Байдена, суперника Трампа на майбутніх президентських виборах в США. Це стало приводом для початку процедури імпічменту президенту США. В ході розслідування конгресмени побажали встановити, чи не стримував Трамп військову допомогу Україні, щоб підштовхнути Київ до розслідування справи Джо і Хантера Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Байден зізнався, що Трамп заслуговує імпічменту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі