вівторок, 02 березня 2021 23:09

Байден жорстко підштовхне Україну до реформ - екс-посол

Байден жорстко підштовхне Україну до реформ - екс-посол
Байден готовий підштовхувати Україну до реформ. Фото: АР

Президента США Джо Байдена може підштовхнути Україну до реформ.

"Президент Байден готовий підштовхувати Україну до реформ і, можливо, навіть інколи в жорсткій формі з добрими намірами – для реалізації ключових кроків, які будуть політично важкими, але необхідними, якщо Україна хоче відбутися як успішна держава та реалізувати весь свій потенціал", – заявив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер під час онлайн-конференції, організованої американсько-українською Діловою радою, передає "Укрінформ".

Така позиція Заходу витікає з уповільнення реформ в Україні, паузи в програмі МВФ та посиленого впливу олігархів.

Колишній посол зазначив, що підштовхування України до змін буде для неї корисним, навіть якщо не всі це підтримають.

"Україні потрібно скористатися можливостями, які вона має зараз, для консолідації реформ та запровадження реальних рішучих заходів для стримування корупції... Джо Байден є саме тим партнером, який зараз потрібен Україні", – заявив Пайфер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена слідкують за спробою звільнити Ситника

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив про підготовку телефонної розмови між українським президентом Володимиром Зеленським та президентом США Джо Байденом. "Контакти між Україною і новою адміністрацією президента Байдена вже активно розвиваються ... Тому взаємодію вже налагоджено. І одне з питань, над яким ми активно працюємо - це організація телефонної розмови між президентами Зеленським і Байденом", - сказав міністр.

Зараз ви читаєте новину «Байден жорстко підштовхне Україну до реформ - екс-посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі