середа, 23 лютого 2022 21:09

Байден запроваджує санкції проти "Північного потоку-2"

Байден запроваджує санкції проти "Північного потоку-2"
У США отримали розпорядження запровадити санкції проти "Північного потоку-2". Фото: pixabay.com

Президент США Джо Байден запроваджує санкції проти російського газопроводу "Північного потоку-2", на будівництво якого витратили $11 млрд.

Про це повідомила пресслужба Білого дому.

Байден заявив, що таке рішення ухвалили через агресивні дії Росії щодо України.

"Сьогодні (23 лютого. - Gazeta.ua) я дав доручення своїй адміністрації запровадити санкції проти Nord Stream 2 AG (компанія, якій підпорядкований газопровід. - Gazeta.ua) та її працівників. Ці кроки є ще однією частиною нашого початкового пакета санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Ми без вагань робитимемо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію", - запевнив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС офіційно запровадив санкції проти Росії за визнання ОРДЛО

Він нагадав, що США та союзники останнім часом працювали над тим, щоб дати "рішучу і єдину відповідь Росії".

"Як я сказав, коли зустрічався з канцлером (Німеччини. - Gazeta.ua) Шольцом на початку цього місяця, Німеччина була лідером у цих зусиллях, і ми тісно координували наші зусилля, щоб зупинити "Північний потік-2", якщо Росія вторгнеться в Україну", - додав Байден.

Додав, що президент Росії Володимир Путін "своїми діями надав світові величезний стимул відійти від російського газу та до інших видів енергії".

Напередодні Німеччина вирішила призупинити сертифікацію "Північного потоку-2". Канцлер Олаф Шольц заявив, що проєкт поки що "неможливо сертифікувати" через останні дії Росії щодо так званих ДНР і ЛНР і ситуацію, у тому числі щодо газопроводу, необхідно переглянути.

Зараз ви читаєте новину «Байден запроваджує санкції проти "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі