четвер, 25 листопада 2021 00:15

Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору 32-33 років і висловив підтримку Україні

Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору 32-33 років і висловив підтримку Україні
Байден згадав про Голодомор. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору.

Він висловив підтримку суверенітету та територіальній цілісності України, інформує пресслужба Білого дому.

"Сполучені Штати знову запевняють у прихильності до народу України та в нашій нескінченній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України", - наголошується в заяві президента США.

"Український народ пережив жах Голодомору, продемонструвавши свій дух і непохитність, і в результаті створив вільне демократичне суспільство". сказав Байден.

"Чоловіки, жінки, та діти, які втратили життя під час цього голоду були жертвами жорстокої політики та умисних дій режиму Йосипа Сталіна. Цього місяця, згадуючи тих, чиї життя було забрано, давайте також знову візьмемося за невпинну роботу з попередження подібних трагедій у майбутньому та допомоги тим, хто сьогодні страждає в ярмі тиранії", - відзначає заява.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Джо Байден із дружиною прислужували солдатам

Джо Байден розпорядився надати Україні військову допомогу у розмірі до $60 млн за рахунок коштів Пентагону. За нинішньої адміністрації США "не раз показували, що можуть використати ряд інструментів для протидії шкідливій активності Росії".

Зараз ви читаєте новину «Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору 32-33 років і висловив підтримку Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі